PU Visoko: Bilten aktivnosti za 18.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 18.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 18.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK ( “Naročito drsko ponašanje”).

3. Na području PS Visoko dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 31 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 11 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja, neposjedovanja potrebne opreme, prekoračenja brzine i dr.

5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu  prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila, te motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO