PU Visoko: Bilten aktivnosti za 18.01.2018.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 18.01.2018. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 18.01.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK ( “Naročito drsko ponašanje”).
  3. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 31 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu važnosti registracije vozila.

 

 

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO