PU Visoko: Bilten aktivnosti za 16.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 16.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 16.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo koje se odnosi na član 287. KZ FBIH ( Teška krađa ).
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko navedenog dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica i sa manjom materijalnom štetom.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 51 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, pet lica je zatečeno da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO