PU Visoko: Bilten aktivnosti za 14.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 14.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 14.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Dogodila se jedna  saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastala manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 32 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za  prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su upravljanje vozilom pod zabranom, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO