PU Visoko: Bilten aktivnosti za 11.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 11.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 11.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira omalovažanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 51 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 27 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, sedam lica je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva lica su upravljala motornim vozilom pod mjerom  zabrane upravljanja dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, prekoračenje dozvoljene brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO