PU Visoko: 3 krivična djela …

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 09.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 09.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su 3 krivična djela i to Neovlaštena proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga ( član 238. KZ FBIH ), Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. KZ FBIH) i Krađa (član286. KZ FBIH ).
  2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, tučom i omalovažavanjem službenog lica pri vršenju službe.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 46 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su četiri asistencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također, u dane vikenda vršit će se kontrola vozača motornih vozila koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO