PU Visoko: 21 prekršajni nalog i dvije saobraćajne nezgode

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 19.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 19.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom, u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 34 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 21 prekršajni nalog zbog tehničke neispravnosti teretnih motornih vozila,  prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisnog parkiranja, neposjedovanja potrebne opreme i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu  prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila, te motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO