PU Visoko: 16 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 21.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 21.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 32 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 16 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoraćenje dozvoljene brzine,  nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršena je jedna intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

 

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO