Lokalne TemeNegativno VisokoPseća prava, jalova administracija i neadekvatno opremljeni azili i dalje iznad sigurnosti...

Pseća prava, jalova administracija i neadekvatno opremljeni azili i dalje iznad sigurnosti djece

Na reakcije i informacije sugrađana i osoblja osnovne škole “Safvet-beg Bašagić”, od jutros traje haos sa čoporom pasa lutalica u ulici Donje Rosulje, oko škole i u samom školskom dvorištu.

Situacija nije nimalo bezazlena za djecu i ostale pješake, općinske službe su nedovoljno agilne za pokretanje rješenja, o organizacijama i azilima je više apsolutno nepotrebno trošiti riječi jer nisu dorasli obavezama kojem su preuzeli na sebe kao ljubitelji životinja, roditelji i djeca se jednostavno moraju snalaziti kako umiju i znaju da izbjegnu neželjene situacije.

I onda se zapitamo kako ćemo riješiti veće društvene probleme kada su oni koji su odgovorni, plaćeni, evidentno nesposobni i nedorasli da riješe problem desetak napaljenih pasa lutalica u “kucaniji” tokom mjeseca parenja.

Visoko.co ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE