PS Visoko: Tri krivična djela i 18 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 24.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela i to jedno krivično djelo iz člana 286 KZ FBIH ( krađa ), jedno krivično djelo iz člana 287 KZ FBIH ( teška krađa ) i jedno krivično djelo iz člana 239 KZ FBIH ( Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge ).
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira od strane jednog lica fizičkim napadom na drugo lice.
  3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica i sa manjom materijalnom štetom na vozilima
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 33 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 18 prekršajnih naloga. Prekršajni nalozi su se odnosili na nepropisno parkirana vozila, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i posjedovanja obavezne zimske opreme u vozilu.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO