PS Visoko: Informativni bilten za 20.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 20.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 20.11.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo.
  2. Na području PS Visoko nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Također, nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 37 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 19 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Od strane policijskih službenika ove PS izvršeno je devet intervencija na zahtjev građana.

 

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

Od strane policijskih službenika PS Visoko u dane 22. i 23.11.2017. godine bit će realizovana akcija pojačane kontrole pješaka-učesnika u saobraćaju, gdje će protiv prekršioca biti poduzete Zakonom predviđene mjere.

 

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO