PS Visoko: Informativni bilten za 16.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 16.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo iz člana 287 stav 1, tačke b KZ FBIH u vezi sa članom 28 KZ FBIH ( teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju).
  2. Evidentirano je jedno narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica naročito drskim ponašanjem.
  3. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 59 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 43 prekršajnih naloga. Prekršajni nalozi su se odnosili na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3), nepropisno parkirana vozila ( 24 ) dok se ostali prekršaji odnose na prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršena je 1 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na spriječavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

Prilikom realizacije ove akcije na dan 16.11.2017. godine pješacima je uručeno 10 upozorenja.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO