PS Visoko: Informativni bilten za 14.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 14.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom na vozilima .
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 53 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 21 prekršajni nalog. Prekršajni nalozi su se odnosili na sankcionisanje nepropisno parkiranih vozila, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na spriječavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

Prilikom realizacije ove akcije na dan 14.11.2017. godine pješacima je uručeno 26 upozorenja.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO