PS Visoko: Informativni bilten za 13.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 13.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo a koje se odnosi na član 172 KZ FBIH ( Nanošenje teških tjelesnih povreda ).

2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

3. Na području PS Visoko prijavljene su tri saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom na vozilima dok je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 28 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedan vozač je zatećen da upravlja vozilom pod uticajem alkohola dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.

5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO