PS Visoko: Informativni bilten za 12.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 12.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 12.11.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih dijela.
  2. Na području PS Visoko navedenog dana nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Navedenog dana na području PS Visoko nije bilo saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 38 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 12 prekršajnih naloga. Navedeni prekršajni nalozi se odnose na nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme, prekoračenje brzine i dr.
  5. Nije bilo zahtjeva za intervencijama od strane građana.

 

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Također, u narednom periodu od strane ove PS, s ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci, bit će zavedena akcija s posebnim akcentom na prekršaje koje su počinili isti. S tim u vezi, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelit će se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” jeste da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti.

                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO