PS Visoko: Informativni bilten za 10.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 10.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo koje se odnosi na član 222 KZ FBIH ( Nasilje u porodici ).

2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira.

3. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, 7 vozača je sankcionisano po zavedenoj akciji “Obaveze vozača prema pješacima”, dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

Također, u narednom periodu od strane policijskih službenika PS Visoko vršit će pojačana kontola vozača i vozila sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja “Obaveza vozača prema pješacima” .

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO