PS Visoko: Informativni bilten za 09.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 09.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih dijela.
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica prilikom vršenja dužnosti.
  3. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 43 vozača i vozila, kojom prilikom je izdat ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja, 10 vozača je sankcionisano po zavedenoj akciji od strane PS Visoko “Obaveze vozača prema pješacima”, dva vozača su zatečena da upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, jedan vozač je zatečen da upravlja vozilom pod mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

Također, u narednom periodu od strane policijskih službenika PS Visoko vršit će pojačana kontola vozača i vozila sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja “Obaveza vozača prema pješacima” .

 

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO