PS Visoko: Informativni bilten za 08.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 08.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

1.Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih dijela.

2.Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica prilikom vršenja dužnosti.

3.Na području PS Visoko dogodile su se 3 saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica sa manjom materijalnom štetom, te jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 78 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 38 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, 11 vozača je sankcionisano po zavedenoj akciji od strane PS Visoko “Obaveze vozača prema pješacima” dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno parkiranje, prekoračenje brzine i dr.

5.Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

Također, u narednom periodu od strane policijskih službenika PS Visoko vršit će pojačana kontola vozača i vozila sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja “Obaveza vozača prema pješacima” .

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO