PS Visoko: Informativni bilten za 07.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 07.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 07.11.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo iz člana 289 KZ F BiH-a (“Razbojništvo”).
  2. Na području PS Visoko nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Navedenog dana na području PS Visoko dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica, te jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 31 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdat ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja, dva lica su  zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, poštivanja obaveza vozača prema pješacima, te nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

S poštovanjem.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO