PS Visoko: Evidentirana dva krivična djela 23.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 23.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 23.11.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan evidentirana su dva krivična djela i to: krivično djelo iz člana 239 KZ FBIH ( Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge) te krivično djelo iz člana 286 KZ FBIH ( krađa).

2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK “Propuštanjem dužnog staranja nad maloljetnim licem”.

3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 49 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 28 prekršajnih Prekršajni nalozi se odnose na prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.

5. Od strane policijskih službenika ove PS izvršene su dvije intervencije na zahtjev građana.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Donja Mahala, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

U toku realizacije  akcije pojačane kontrole pješaka-učesnika u saobraćaju, gdje su se protiv prekršioca poduzimale Zakonom predviđene mjere, dana 22.11 i 23.11.2017. godine sankcionisano je ukupno 11 pješaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH-a.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO