PS Visoko: 22.11.2017. kontrolisana 48 vozača i vozila – 33 prekršajna naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 22.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 22.11.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK “Omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica”.

3. Na području PS Visoko dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom, dok je u jednoj nezgodi jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 48 vozača i vozila, kojom prilikom su izdata ukupno 33 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5. Od strane policijskih službenika ove PS izvršeno je osam intervencija na zahtjev građana.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Od strane policijskih službenika PS Visoko i danas se realizuje akcija pojačane kontrole pješaka-učesnika u saobraćaju, gdje se protiv prekršioca poduzimaju Zakonom predviđene mjere. S tim u vezi, dana 22.11.2017. godine sankcionisano je pet pješaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH-a.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO