PS Visoko: 21.11.2017. prijavljena su tri krivična djela

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 21.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 21.11.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela “Izazivanje opće opasnosti” iz čl. 323 KZ F BiH-a, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz čl. 371 KZ F BiH-a i “Krađa” iz čl. 286  KZ F BiH-a.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica..
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 42 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 19 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Od strane policijskih službenika ove PS izvršeno je sedam intervencija na zahtjev građana.

 

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Od strane policijskih službenika PS Visoko u dane 22. i 23.11.2017. godine bit će realizovana akcija pojačane kontrole pješaka-učesnika u saobraćaju, gdje će protiv prekršioca biti poduzete Zakonom predviđene mjere.

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO