Prvomajska čestitka premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića

500
Ilustracija
Ilustracija

Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su čestitku građanima povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

“Međunarodni praznik rada ove godine obilježavamo u okolnostima pandemije koronavirusa koja se negativno odražava na sve oblasti, a posebno privredu i radna mjesta. Činimo sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice pandemije, što pokazujemo i konkretnim programima podrške i pomoći privredi Zeničko-dobojskog kantona, koja nije samo pokretač razvoja našeg kantona, nego i snažan generator ekonomije države BiH.

Prvi maj simbolizira dostignuća, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava. Ta borba nas treba potaknuti da radom, vlastitim zalaganjem i pozitivnom energijom, a u ovom trenutku i s velikom solidarnošću, prebrodimo tešku krizu a potom nastavimo da stvaramo stabilno ekonomsko okruženje u kojem će zadovoljni biti i radnici i poslodavci.

Otvoreni smo za kvalitetan socijalni dijalog, što pokazujemo uvažavanjem i korektnim odnosom prema poslodavcima i sindikatima, kao socijalnim partnerima. Stoga, uz čestitke za Međunarodni praznik rada još jednom želimo potvrditi naše opredjeljenje i spremnost da zajedničkim snagama prevaziđemo novonastalu krizu i radimo na stvaranju boljeg ambijenta za rad i život u Zeničko-dobojskom kantonu”, stoji u čestitki premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića.

 

Visoko.co.ba/Press služba ZDK

Komentari

komentara