Lokalne TemeSportPrvi stranci u visočkom rukometu: Janis Skrebelis i Janis Dušelis

Prvi stranci u visočkom rukometu: Janis Skrebelis i Janis Dušelis

Bilo je to pred sami početak rata. Bosna je igrala u Sarajevu protiv RK Željezničar gdje je došlo do nemilih scena na terenu nakon čega je klub iz Visokog drastično kažnjen, a pojedini igrači su dobili zabranu igranja na duži period. Nekako u Visoko u to vrijeme Mulo Hodžić i KTK Visoko imali su odlične poslovne relacije sa Rigom (Latvija), što je tada bio SSSR.
Sa pošiljkom robe za Visoko iz Rige u kombiju su stigla i dva igrača, visočiji srednji bek Janis Skrebelis i niži krilni napadač Janis Dušelis. Visočka publika ih je odmah zavoljela, odigrali su proljetnu polusezonu i vratili se u Latviju. Na jesen Jasin Skrebelis je htio da se vrati u Visoko što je i učinio. Čak ga je i početak rata zatekao u Visokom, manje poznat podatak a kome svjedoče Zdenko Antović i Esad Konjičanin je kako se Skrebelis htio dobrovoljno prijaviti u AR BiH što je kasnije osujetio Esad Konjičanin i nekako preko Pala klub ga je uspio prebaciti do Beograda odakle se vratio kući.
Nažalost nakon rata RK Bosna je izgubila svaki kontakt sa prvim strancima koji su igrali u visočkom rukometu.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE