Prvi put u historiji institucija BiH: Vesna Švancer bila mentor studentici Amili Lemeš

U okviru prakse u nekoj od institucija Bosne i Hercegovine, po prvi put u historiji Parlamenta dobili smo i prihvatili zahtjev studentice Amile Lemeš koja je danas 30.01.2018. godine završila jednomjesečno volontiranje u Predstavničkom Domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) čiji je mentor bila potpredsjednica Predstavničkog doma gđa Vesna Švancer.

Naime, Amila Lemeš je studentica III godine Burch Univerziteta u Sarajevu  na kojem studira International Busniness – Međunarodno poslovanje. Tokom ovog perioda, gđa Švancer je upoznala studenticu Lemeš sa radom i organizacijom Parlamenta.

S obzirom na odsjek koji studira Lemeš je posebno bila zainteresovana za oblast evropskih integracija, te se ovom prilikom informisala o aktivnostima i evropskim procesima u ovom Domu, posebno kada je riječ o predhodnim Twinning projektima i dostavljanju odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Kao najvećem zakonodavnom tijelu u Bosni i Hercegovini, izuzetna nam je čast bilo udovoljiti zahtjevu studentice Amile Lemeš, i omogućiti joj uspješno volontiranje čijom se realizacijom potvrđuje da mladi vjeruju u bolju Bosnu i Hercegovinu, žele bolju Bosnu i Hercegovinu i njene Institucije.

Iako će put gospođice Lemeš najvjerovatnije biti vezan za Evropske integracije van BiH, dvadesetjednogodišnja studentica kaže da želi integrisati u Bosni i Hercegovini  i na taj način dati doprinos zemlji koja je za nju kako kaže „Imenica koja nema zamjenicu!“.