Prvi put u historiji igre: Ženski timovi u igri FIFA 16

587

Fudbalerke su prokrčile svoj put prema poznatoj igri Electronic Artsa FIFA, te će ove godine izaći verzija FIFA16, u kojoj su prvi put i ženske selekcije.

Igrači će moći birati ženske nacionalne timove iz 12 zemalja, među kojima su Njemačka, SAD, Francuska, Švedska, Engleska, Brazil i Italija.

fifa16 zene1Osim što autentičnijeg izgleda, kreatori igre su se potrudili da imaginarni likovi imaju što više sličnosti sa fudbalerkama i u njima specifičnim pokretima. U cijelom procesu stvaranja pomogle su im poznate fudbalerke Stephanie Houghton iz Engleske, Christine Sinclair iz Kanade i Alex Morgan iz SAD-a.

“Uvođenje nekih od najboljih igračica i timova u svijet naših franšiza je veliki događaj za EA Sports i mi smo jednako uzbuđeni što ćemo milionima fanova ponuditi novi način igre”, kazao je David Rutter iz ove kompanije, dodavši:

“Vodimo računa da fanovi dožive autentično iskustvo kad igraju sa ženskim nacionalnim timovima i to zahvaljujući inovativnim karakteristikama i sofisticiranoj platformi igre FIFA 16”.

fifa16 zene2

Igra FIFA 16 će se naći u prodaji u septembru i to za PC, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 i PlayStation 3.

Komentari

komentara