Home Zanimljivosti Prvi put kod nas: U toku je izbor za najljepšeg političara BiH

Prvi put kod nas: U toku je izbor za najljepšeg političara BiH

0
Prvi put kod nas: U toku je izbor za najljepšeg političara BiH

Neformalna aktivistička mreža “KarAKTer” organizovala je na društvenim mrežama izbor za najljepšeg političara u BiH. Iako satiričnog karaktera, pojedini političari i njihove stranke shvatile su ovo takmičenje izuzetno ozbiljno.

Tako ne Narodna stranka radom za boljitak sa svoje zvanične Facebook stranice pozvala sve simpatizere da glasaju za predsjednika ove stranke Jerka Ivankovića Lijanovića. On je u četvrtfinalu na megdan izašao Slavku Jovičiću Slavuju i već je sigurno da će pobijediti. Za Lijanovića su glasali mnogi simpatizeri, a podržali su ga i iz Unije socijaldemokrata BiH.

Pobjednik ovog duela će se u četvrfinalu boriti protiv Aleksandre Pandurević.

U prošlom duelu između Dušanke Majkić i Ramiza Salkića pobijedila je Majkić i ona će se u četvrfinalu boriti protiv Zlatka Lagumdžije.

Naredni duel je u utorak između Nermina Nikšića i Marinka Čavare. Pobjednik iz toga duela će se u četvrfinalu boriti protiv Fahrudina Radončića.

Izbor traje tri mjeseca. Iz KarAKTera kažu da očekuje mnogo duela, a konačnom pobjedniku će ova laskava titula biti poslana na kućnu adresu u vidu diplome!

Na kraju poručili su građanima da glasaju za svoje favorite i da ih ne zaborave kao što su oni zaboravili građane.

Komentari

komentara