Prvi priključak na novoizgrađeni gradski vodovodni sistem u MZ Čekrekčije

Datum 29. decembar 2017. godine je još jedan u nizu datuma koji će zlatnim slovima ostati zapisan u historijat općine Visoko.

U prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Općine Visoko na čelu sa načelnicom mr. sci. Amrom Babić i predstavnika JKP „Visoko“, te velikog broja mještana Mjesnih zajednica Čekrekčije i Kula Banjera, svečano je pušten u funkciju prvi priključak na novoizgrađeni gradski vodovodni sistem u mjesnoj zajednici Čekrekčije.

Prvi priključak je na domaćinstvo Mehmedalije Džafića u naselju Kute.

Fejs Naslovna

Historijski projekat za stanovnike općine Visoko, koji će riješti najosnovniju životnu potrebu za još 12.000 naših sugrađana realizira se predviđenom dinamikom, plan je na ovaj način ostvaren – prvi korisinici u Čekrekčijama na svojim slavinama imaju gradsku vodu iz sistema kojim upravlja JKP „Visoko“ i koja je higijenski, epidemiološki i bakteriološki kontrolisana.

Slika 2

Podsjetimo da su radovi na projektu vodosnabdijevanja započeli 14. avgusta i tada je naglašeno da će se planiranom dinamikom, koja obuhvata 36 mjeseci, svi radovi uspješno okončati.

Plan da se primarni vodovod do prvog naselja – Čekrekčija riješi za dva mjeseca, a nakon toga do nove godine i sekundarni vodovod, što će korisnicima u Čekrekčijama omogućiti raspolaganje gradskom vodom, je u potpunosti realiziran i to je pretvoreno u stvarnost.

Slika 7

Načelnica Babić je još jednom izrazila zahvalnost svima na podršci i na davanju snage da se istraje u ostvarivanju konačnog cilja koji podrazumijeva da svih 40.000 stanovnika naše općine imaju pitku vodu koja će hemijski, bakteriološki i higijenski biti ispravna, što će podrazumijevati objedinjavanje svih lokalnih vodovoda u jedinstveni sistem pod upravom JKP “Visoko”.

Slika 3

Slika 4

Slika 5

Slika 9

Press Općine Visoko