Prvi memorijalni karate kup „Alija Sirotanović“, najuspješniji KK Visoko

U sjajnoj organizaciji Karate kluba „Rudar“ Breza, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Halila Tuzlića, u sali brezanske gimnazije održan je prvi memorijalni karate kup „Alija Sirotanović“,posvećen godišnjici smrti  legendarnog brezanskog rudara, koji je bio svjetski prvak u kopanju uglja.Ovaj atraktivni  turnir privukao je veliko zanimanje i na njemu je nastupilo preko 150 takmičara,koji su došli iz trinaest klubova, iz oba bosanskohercegovačka  entiteta i iz gradova Zenica, Sarajevo, Pale, Kreševo,Visoko, Vareš, Fojnica, Drvar, Mostar, Breza…Prisutni ljubitelji ovog atraktivnog borilačkog sporta uživali su u sjajnim potezima brojnih takmičara i često su pravim salvama aplauza nagrađivali takmičare,za ono što su im oni demonstrirali. Iako rezultat na ovom takmičenju i nije bio u prvom planu, ipak ćemo reći da su najbolji bili članovi KK Visoko, drugi  je KK Vareš, treći KK Rudar (Breza), četvrti  KK Mostar,peti KK „Romanija“ Pale itd…Član organizacionog odbora,prvak Evrope u karateu,brezanin Amar Alajmović,nije krio oduševlje viđenim na turniru:

-Moram istaći sjajan nastup brojnih takmičara koji su još jednom pokazali da je naša zemlja rasadnik sjajnih, talentovanih,mladih karataša, u obje konkurencije i da će se vrlo brzo o mnogim takmičarima koji su nastupili na ovom takmičenju čuti i da će oni  donijeti  brojne medalje sa internacionalnih turnira i prvenstava. Ono što mene posebno raduje je želja tih mladih sportaša da napreduju,da iskažu svoj talenat, znanje, volju…da budu što bolji i da uz stručni rad u svojim klubovima, što brže bljesnu na domaćoj i inozemnoj sceni, istakao je Alajmović.

Breza, 17.maj                                                     Rešad MAMELA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.