Prvi iPhone s USB-C portom se prodaje na aukciji, cijena dostigla 80.000 dolara

Prvi iPhone koji ima funkcionalan USB-C port pojavio se prošlog mjeseca, a sada se prodaje na aukciji.

Međutim, Apple nije ugradio USB-C port u iPhone, nego je taj posao obavio Ken Pillonel, student robotike na Švicerskom federalnom tehnološkom institutu. Pillonel se umorio od čekanja da Apple proizvede iPhone s USB-C portom pa je sam ispunio svoju želju.

Nakon nekoliko mjeseci fokusiranog i napornog rada, Pillonel je uspješno integrisao USB-C port u iPhoneX, a sve detalje je predstavio u videu koji je objavio na YouTubeu i GitHubu.

Sada USB-C port ugrađen u iPhone omogućava punjenje baterije, transfer podataka i drugo. Uređaj se prodaje na eBayju, a cijena premašila 80.000 dolara. Aukcija traje do 11. novembra.

Evropska unija želi da korištenje USB-C portova bude obavezno na svim smartphoneima tako da Apple mora odlučiti da li će to ispoštovati ili će osmisliti alternativnu metodu punjenja kao što je možda bežično punjenje.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.