Prvi debatni susreti medresa, članica CKD-a

JU Medresa „Osman-ef. Redžović“ bila je domaćin Prvih debatnih susreta medresa, članica Centra za kulturu dijaloga u okviru kojih je, 17. 1.2018. godine, realiziran okrugli sto na temu: „Postojeća međumedresanska takmičenja su višestruko korisna“. Okruglom stolu prisustvovalo je 70 učenika, članova debatnih klubova iz četiri medrese, Behram-begove, Gazi Husrev-begove, Karađoz-begove i Medrese „Osman-ef. Redžović“.
Uz učenike, na okruglom stolu, učešća su uzeli i rukovoditelji debatnih klubova, profesori Ahmed Omerović, Edin Balta, Mirzet Hamzić, Harun Macić i Suad Smailhodžić, koordinator projekta i moderator Okruglog stola. Debatnim susretima prisustvovala je i gospođa Nadina Balagić iz CKD-a.
„Debatni susreti bili su prilika za cjelodnevno druženje učenika i trenera debatnih klubova u prelijepom ambijentu naše Medrese, ali i za svojevrstan kritički osvrt na postojeća međumedresanska takmičenja. Pozitivna atmosfera i druženje obilježili su Prve debatne susrete. Tome su doprinijeli svi učesnici u projektu, ali i menadžment, članovi hora i osoblje Medrese, sa direktorom Dženanom Handžićem na čelu, kojima dugujemo posebnu zahvalnost na podršci ovom projektu. Naravno, zahvaljujemo se gostima, profesorima i učesnicima Prvih debatnih susreta, koji će, nadamo se, i u narednom periodu biti aktivnost i prilika za nove susrete, poznanstva i ideje na kojima ćemo zajednički predano raditi u budućnosti“ – riječi su koordinatora Projekta.

Tekst: Suad Smailhodžić, prof.
Photo: Ahmed Hasić

Link galerija FOTO