Lokalne TemeStaro VisokoPrve zgrade u Naselju Luke

Prve zgrade u Naselju Luke

Prve zgrade u današnje naselju koje svi znamo kao Naselje Luke počele su da se grade 08.09.1977.godine. Na fotografijama Asima Karavdića možemo vidjeti i kako su izgledale Luke tih godina. U prvoj izgradnji napravljene su tri zgrade, završetak radova zvanično je bio 02.08.1978.godine.

naselje-luke-izgradnja-4.-i-5.-zgradeVeća naredne godine, tačnije 16.09.1979. isti autor je napravio istorijsku fotografiju izgradnje četvrte i pete zgrade.

Potpuna urbanizacija ovog naselje nastavljena je osamdesetih godina završno sa početkom agresije na BiH. Nakon 1995.godine izgradnja većih stambenih jedinica u Visokom preselila se na druge lokacije.

Zdenko Antović/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE