PreporukaFilmPrve fotografije sa snimanja: Angelina Jolie kao legendarna operna pjevačica Maria Callas

Prve fotografije sa snimanja: Angelina Jolie kao legendarna operna pjevačica Maria Callas

Pojavile su se prve slike iz biografskog filma Pabla Larraína “Maria” na kojim se vidi nevjerovatna transformacija Angeline Jolie u legendarnu opersku pjevačicu Mariju Callas.

Najnoviji film režisera filmova “Jackie” i “Spencer”  “istražuje život legendarne, kultne i kontroverzne pjevačice, često opisivane kao originalna diva”, navodi se u službenom opisu filma „Zasnovano na istinitim pričama, „Marija“ priča burnu, lijepu i tragičnu priču o životu najveće operske pjevačice na svijetu, ponovo proživljenu i ponovo zamišljenu tokom njenih posljednjih dana u Parizu 1970-ih.

Kako je “Marija” nezavisni film sa privremenim ugovorom sa SAG-AFTRA, produkcija će se odvijati osam sedmica u Parizu, Grčkoj, Budimpešti i Milanu. Scenario, koji je završen prije štrajka Saveza scenarista, napisao je Larraínov suradnik iz “Spencera” Steven Knight. Uz Jolie, u glumačkoj ekipi su Pierfrancesco Favino (“Adagio”), Alba Rohrwacher (“La Chimera”), Haluk Bilginer (“Winter Sleep”), Kodi Smit-McPhee (“The Power of the Dog”) i Valeria Golino (“Portrait of a Lady on Fire”).

„Nevjerovatno sam uzbuđen što započinjem produkciju filma ‘Marija’, za koji se nadam da će publici širom svijeta prenijeti izuzetan život i rad Marije Kalas, zahvaljujući veličanstvenom scenariju Stevena Knighta, dijelu cijele glumačke ekipe i ekipe, a posebno Angelinin briljantan rad i izvanredna priprema”, rekao je Larraín u izjavi.

Jolieini kostimi su bazirani na stvarnim odjevnim predmetima koje je nosila Callas, uključujući vintage krznene predmete iz arhivske kolekcije Massima Cantinija Parrinija, o kojima su se čak konsultirali s PETA-om kako ne bi koristili novo krzno.

Producenti filma „Maria” su Juan de Dios Larraín (Fabula), Jonas Dornbach  (Komplizen Film) i Lorenzo Mieli (The Apartment, a Fremantle Company). Distribuciju širom svijeta vodit će FilmNation Entertainment.

Visoko.co.ba/federalna.ba/variety.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE