NaslovnicaBiHPrva tri avio...

Prva tri aviona s hadžijama bezbjedno sletjela u Medinu, danas još tri leta

Prva tri avion s hadžijama uglavnom iz Sarajevskog, Banjalučkog, Goraždanskog i dijela Bihaćkog muftijstva bezbjedno su sletjela u Medinu.

Danas će biti organiziran jedan jutarnji let u 10.15 sati za preostale hadžije iz Bihaćkog muftijstva, kao i dva leta u večernjem terminu u 22.15 i 22.30 sati za hadžije iz Zeničkog muftijstva.

Po prvi put nakon proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, bh. hadžije putovale su avionom u vlasništvu bosanskohercegovačke kompanije.

– Izražavamo zadovoljstvo jer imamo priliku angažovati domaću kompaniju. Dobili smo potvrdu slotova i u povratku. Ovo može biti i potvrda naše patriotske opredjeljenosti i mi smo ponosni jer ove godine letimo pod zastavom i imenom naše domovine – kazao je rukovodilac Ureda za hadž Nezim Halilović Muderris.

Ove godine će avionima u 12 organiziranih letova na hadž otputovati ukupno 1.680 vjernika iz BiH.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.