Prva inicijativa vijećnika Dejana Šćepanovića: Ukinuti Odluku o komunalnim naknadama

1620

U petak je prva radna sjednica Općinskog vijeća Visoko na kojoj će biti moguće pokrenuti inicijative i postaviti pitanja. Povodom toga, oglasio se i jedan od vijećnika novog saziva Općinskog vijeća Visoko, Dejan Šćepanović. Njegov facebook status prenosimo u cijelosti:

-Moja prva inicijativa će biti ono što sam obećao na predizbornom skupu u MZ Centar. Tada sam rekao da ako SDP osvoji većinu u vijeću da ćemo odmah ukinuti nepotrebne poreze i namete na građane – a naročito komunalnu naknadu.

SDP nije osvojio većinu ali obećanje je dug.

Stoga, najavljujem svoju inicijativu – da se konačno stavi van snage Odluka o komunalnoj naknadi za korištenje objekata i uređaja zajedničke komunalne potrošnje i time građani gradskih MZ poštede nepotrebnog i potpuno nesuvislog nameta.

Preko milion KM duguju naši građani Općini Visoko prema osnovi komunalne naknade.

250.000 KM godišnje koliki je prihod Općine prema osnovi Komunalne naknade i naknade za korištenje građevinskog zemljišta nije toliko bitan za Općinu i može se bez njega. Ali jasno je da neki građani ne mogu bez 5-10-30 KM mjesečno koliko plaćaju naknade i dug.

Sumnje u legalnost i ustavnost ove naknade su također razlog za njeno ukidanje.

Sve u svemu – nadam se da su moje kolege dovoljno zrele i spremne da prihvate ovu inicijativu koja će olakšati život građana a posebno onih koji su najsiromašniji među nama.

vijece-inicijativa-dejan-scepanovic-2 vijece-inicijativa-dejan-scepanovic

Komentari

komentara