NaslovnicaBiHPrva grupa nj...

Prva grupa njemačkih vojnika stigla u BiH

Prva grupa njemačkih vojnika stigla je u Bosnu i Hercegovinu u okviru EUFOR-ove Althee. Njihovim dolaskom broj zemalja učesnica u ovoj misiji povećan je na 20.

Njemačka vojska učestvovala je u Althei od 2004. do 2012., a Bundestag je prošli mjesec ponovo odobrio raspoređivanje njemačkih vojnika u BiH.

Očekuje se da će do izbora ovdje biti smješteno njih 50. Učestvovat će u radu Glavne komande EUFOR-a, koordinirati obuku pripadnika Oružanih snaga, a dva tima bi trebala biti smještena u Republici Srpskoj, gdje će biti u kontaktu sa tamošnjim stanovništvom.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.