Prva godišnjica sjećanja na tragično preminulu Omanović Ajnu

Prva godišnjica sjećanja na tragično preminulu Omanović Ajnu iz Radnovića. Okupljeni školski drugovi, drugarice, zabrinuti roditelji mirnom šetnjom posjetili mjesno mezarje i proučili fatihu, potom posjetili i mjesto pogibije gdje su položili cvijeće.
Sa tugom u srcu i velikom zabrinutošću i danas su se čuli komentari: jel dovoljno učinjeno na bezbjednosti djece koja svakodnevno na nekoliko mjesta prelaze regionalni put bez posebnih mjera obezbjeđenja??? Dio planiranih aktivnosti već urađen, ali ostaje otvoreno pitanje : može li bolje, može li više ? A jedno je sigurno MORA! Kako saznadoh uskoro je i sudski proces vezano za ovaj tragični slučaj, Ko će biti proglašen krivcem ? Kolika kazna je dovoljna da utješi roditelje ? Šta ako sud ne odgovori adekvatnom mjerom ? I dalje istom cestom kreću se djeca, hoće li to biti dovoljan pokazatelj drugim nesavjesnim vozačima kako da voze ili koliko da vode računa o bezbjednosti pješaka, posebno djece
Poruka roditeljima: čuvaj te vašu djecu, sve više ubica je na putevima,
Molim dragog Boga da se Ajni smiluje i nastani je u džennetu gdje i pripada ova bezgriješna djevojčica , a porodici podari zdravlje i sabur .
foto by Senad