Prva ‘Globalna konferencija o energiji piramida’

U Visokom se održava prva ‘Globalna konferencija o energiji piramida’ 11. i 12. maja 2018. u sali Gradskog kina. Organizatori konferencije su Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i PSSM (Pyramid Spiritual Science Movement) iz Indije.

Na konferenciji govore prof.dr. Konstantin Korotokov s Univerziteta u Sankt Peterburgu, Rusija, zatim egiptolog i graditelj piramida Valery Uvarov iz Rusije, istraživač skalarnih valova Ken Rohla iz SAD, istraživač Teslinih energija ing. Goran Marjanović iz Srbije, graditelj piramida i osnivač PSSM Brahmarshi Patriji iz Indije, istraživač energetskih linija Lillie Lindmae iz Estonije, istraživač uticaja energije piramida u poljoprivredi ing. Dinesh Kukreja iz Indije, operator PIP sistema u istraživanju piramida Saša Nađfeji iz Srbije i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

Konferencija traje dva dana, petak i subotu, od 9:00 – 21:00. Službeni jezik je engleski. Ulaz je slobodan.

VALERY UVAROV: FONDACIJA IGRA KLJUČNU ULOGU U HISTORIJI PIRAMIDOLOGIJE

Jedan od gostiju i predavača na prvoj „Globalnoj konferenciji o energiji piramida“, koja se ovog vikenda održava u Visokom je i egiptolog i graditelj piramida Valery Uvarov iz Rusije. Gostovanje na konferenciji smo iskoristili i za kraći razgovor s gospodinom Uvarovom, koji je pohvalio angažman Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u razvoju piramidologije i samog shvatanja značaja piramida.

-Iz godine u godinu dolaze ljudi iz različitih dijelova svijeta i razmjenjuju znanja, što je jako bitno, jer protok informacija treba da predstavlja početnu stepenicu za širenje ovog projekta u Visokom i za dobijanje globalne podrške. Same piramide nam pokazuju da će naša svijetla budućnost biti duboko povezana s piramidama. One se mogu koristiti u nauci, medicini, fizici, u školama i na fakultetima, za povećavanje kreativnosti, stabiliziranje nervnog sistema, koji usavršavaju i poboljšavaju, ali i za stimuliranje imonološkog sistema i naravno za povećavanje odbrambenih mogućnosti organizma u borbi protiv virusa i ostalih negativnih utjecaja. Za ljude koji su stručnjaci u polju istraživanja piramida, jasno je da ukoliko nastavimo da istražujemo, i gradimo piramide, da će za određeni niz godina povećati se ta svijest i poboljšati svijet. – istaknuo je Valery Uvarov.

Ruski stručnjak je pohvalio konferenciju u Visokom, ali i sve što čini Fondacija na polju istraživanja i rada oko istraživanja fenomena piramida.

– Ova konferencija je jako bitna, a Sarajevo i Visoko, odnosno Bosna i Hercegovina su postali svjetski centar razmjene znanja i informacija, zahvaljujući konferencijama koje organizuje Fondacija. U ovom slučaju Fondacija igra ključnu ulogu u historiji piramidologije. – zaključio je Uvarov.

piramidasunca.ba