NaslovnicaPreporukaProvokativne ...

Provokativne fotografije koje su pobijedile na natjecanju “Fotograf okoliša 2021.”

Svuda oko nas vidimo posljedice klimatskih promjena. Zemlju su opustošili požari, oluje, poplave i druge katastrofe zbog kojih bi se moglo pomisliti da je smak svijeta. Ljudi diljem svijeta moraju se nositi s posljedicama klimatskih promjena i zastrašujuće je razmišljati o tome što bi moglo uslijediti. Znanstvenici i globalni aktivisti upozoravali su na posljedice ogromnog konzumerizma ljudi, no čuju li se njihove riječi? Ako ne riječi, možda nas slike mogu potaknuti na razmišljanje o našem planetu i potaknuti nas na promjenu.

Natjecanje ekološki fotograf godine (EPOTY) prikazuje najinspirativnije fotografije okoliša iz cijelog svijeta. Ove godine na Konferenciji UN-a o klimatskim promjenama (COP26) u Glasgowu u Škotskoj proglašeni su pobjednici 14. natjecanja. “Nagrada slavi sposobnost čovječanstva da preživi i inovira te prikazuje slike koje potiču na razmišljanje koje skreću pozornost na naš utjecaj i inspiriraju nas da živimo održivo.”

Titulu ekološkog fotografa godine 2021. dobio je španjolski fotograf Antonio Argon Renuncio za svoju fotografiju pod nazivom “The Rising Tide Sons”, koja prikazuje dijete koje spava u kući koja je uništena erozijom obale plaže Afiadenyigba u Gani.

Predstavljamo vam snažne, pobjedničke fotografije s natjecanja.

Posljednji dah, Kevin Ochieng Onyango, 2021

Zagađena rijeka Buriganga, Azim Khan Ronnie, 2021

Inferno, Amaan Ali, 2021

Survive For Alive, Ashraful Islam, 2021

Radna majka, Riben Dhar, 2021

Poplava, Michele Lapini, 2020

Net-Zero Transition: Photobioreactor, Simone Tramonte, 2020

“Fotobioreaktor u Algalifovim pogonima proizvodi održive proizvode astaksantina. Island je prešao s fosilnih goriva na 100% električne i toplinske energije iz obnovljivih izvora.”

Sušenje tamjana, Azim Khan Ronnie, 2019

Hooked Pup, Celia Kujala, 2020

“Mladunče kalifornijskog morskog lava s udicom ugrađenom u usta prati ronioca i traži pomoć.”

Okoliš ograničen u plastiku, Subrata Dey, 2021

The Nemo’s Garden, Giacomo D’orlando, 2021

“Nemov vrt predstavlja alternativni sustav poljoprivrede. Ovaj samoodrživi projekt ima za cilj učiniti podvodnu poljoprivredu održivim ekološkim rješenjem za suzbijanje rastućih pritisaka klimatskih promjena.”

Zelena barijera, Sandipani Chattopadhyay, 2021

Zagađenje mora iz akvakulture, Nguyen Duy Sinh, 2020

Proizvodnja sirove soli, Nnguyen Linh Vinh Quoc, 2020

Surya, Elena Pakhalyuk, 2020

Clean Energy, Pedro De Oliveira Simões Esteves, 2021

Poligonalna šuma, Roberto Bueno, 2019

Život: uska traka, Roberto Bueno, 2019

Putovanje za održivost, Sandipani Chattopadhyay, 2021

Traženje čiste vode za piće, Sultan Ahmed Niloy, 2021

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Bored Panda

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.