NaslovnicaSvijetProtesti u Po...

Protesti u Podgorici: Opozicija traži vanredne parlamentarne izbore

Više hiljada građana Crne Gore okupilo se večeras ispred Skupštine, na trećem protestu pokreta “Ima nas”. Okupljeni su ponovili da zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda kao i hitne vanredne parlamentarne izbore.

– Građani su nosili zastave Crne Gore, SAD-a, Ukrajine, EU, kao i transparente na kojima je pisalo “Ima nas”, “Ne damo te, Crna Goro” i “Hoćemo izbore”.

Građanski aktivista Predrag Vušurović poručio je da su se okupili u znak odbrane Ustava.

“Tražimo da se spriječi rušenje ustavnog poretka i da neustavni pučistički Zakon o predsjedniku bude povučen. Tražimo da dogovor o sudijama Ustavnog suda bude postignut, kako bi smo imali funkcionalnu cjelinu i kako bi se stvorili uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Zato tražimo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora dobila državno odgovornu vladu, koja će raditi u korist građana”, kazao je Vušurović.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković je poručila da “nas ima da kažemo veliko ne anticrnogorskoj, antievropskoj, primitivnoj, kleronacionalističkoj, izdajničkoj, velikosrpskoj politici”.

“Neće proći namjera da se pokori Crna Gora. Nisu prošli ni Miloševićevi pokušaji tokom devedesetih godina pa neće ni ovi Vučićevi u slobodnoj, suverenoj Crnoj Gori”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Nakon mirnog građanskog protesta, održana je protestna šetnja.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.