NaslovnicaZDKProstorno-pla...

Prostorno-planski dokumenti moraju zaštititi poljoprivredno zemljište kao neobnovljivi prirodni

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić razgovarao je danas s direktorom Kantonalnog zavoda za urbanizam i prostorno uređenje (KZUPU) Zeničko-dobojskog kantona Refikom Zekovićem o unapređenju saradnje ova dva organa na izradi prostorno-planske dokumentacije.

Zeković je rekao da je KZUPU pokazao spremnost i odlučnost da zaštiti poljoprivredno zemljište, ali i ostale resurse prilikom pripreme odnosno izrade prostorno-planske dokumentacije ZDK-a i jedinica lokalnih samouprava.

Predstavnici ovog zavoda informisali su ministra Hadžića i njegove saradnike o statusu prostornih planova svih općina ZDK-a, kao i naporima koji se ulažu prilikom njihove izrade.

Ministar Hadžić je rekao da su uposlenici ovog ministarstva pružili pomoć prilikom izrade prostorno-planskih dokumenata, kako bi se zajedničkim snagama uklonili nedostaci i u konačnici donijeli prostorno-planski dokumenti gradova i općina ovog kantona sa posebnim akcentom na zaštitu poljoprivrednog zemljišta kao neobnovljivog prirodnog resursa.

Sastanku su prisustvovali stručni savjetnik za arhitekturu i urbanizam KZUPU Alma Begović Hasanica, pomoćnik ministra poljoprivrede Ermin Tabak, šef Odsjeka za stručnu savjetodavnu službu biljne proizvodnje, poljoprivredno zemljište, novčane podrške i ruralni razvoj Hajrudin Bečić i viši stručni saradnik za poljoprivredno zemljište i ruralni razvoj Dalila Marušić Čišija.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.