NaslovnicaLokalne Teme"Prostorije s...

“Prostorije su renovirane i nema mjesta za pritužbe”

Nakon nekoliko pritužbi koje smo u posljednje vrijeme primili od strane nezadovoljnih roditelja, čija djeca pohađaju obavezno predškosko obrazovanje u JU za predškolski odgoj i obrazovanje, a prema čijim riječima djeca borave u prostoriji koja je puna vlage, te iz tog razloga se dešavaju i zdravstveni problemi, tačnost tvrdnji smo danas provjerili i u samoj ustanovi, u razgovoru sa direktoricom Suadom Mlačo.

– Prostor u kojem se obavlja obavezni predškolski odgoj djece koja će naredne godine krenuti u školu, renoviran je 2011.godine. Tokom prošlogodišnjih obilnih padavina došlo je do prokišnjavanja krova, zbog kojeg je došlo i do prodiranja vode u ovaj prostor na samom ulazu, ali smo taj problem riješili popravkom krova, a prije same realizacije predškolskog obrazovanja uredili smo i kompletan prostor, kao i učionicu u kojoj borave djeca, tako da smatram da nema mjesta za pritužbe da djeca borave u neuslovnim prostorijama. – kazala nam je direktorica Mlačo.

Inače, nakon što je predškolsko obrazovanje postalo obavezno, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, kao jedina registrirana ustanova za ovu namjenu u Visokom, preuzela je organizaciju, tako da ovu nastavu trenutno pohađa ukupno 120 djece podijeljenih u grupe. Predškolsko obrazovanje će biti realizirano u tri ciklusa od po 10 sedmica i 150 sati. JU za predškolski odgoj i obrazovanje je jedina ustanova na području kantona koja ima i listu čekanja za djecu, jer je kapacitet ustanove 130 djece, a trenutno u visočko obdanište ide 180 djece, dok se na listi čekanja nalazi još dvadesetero.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.