SvijetEvropaPropalestinski demonstranti marširali prema centru Amsterdama, policija ponovo intervenisala

Propalestinski demonstranti marširali prema centru Amsterdama, policija ponovo intervenisala

Demonstranti koji su se u četvrtak okupili ispred Univerziteta u Amsterdamu u znak solidarnosti s Palestinom, marširali su do centra grada nakon intervencije policije.

Hiljade demonstranata okupilo se u kampusu Univerziteta u Amsterdamu u Roeterseilandu i nakon policijske intervencije i rastjerivanja krenulo prema centru grada.

Demonstranti su uzvikivali slogane poput “Dalje ruke od Gaze”, “Okončajte okupaciju”, “Amsterdam kaže ne genocidu” i “Ujedinjeni narod nikada neće biti poražen”.

Kada su stigli do Trga Spui u centru grada, demonstranti su organizovali sjedenje, ali je ponovo došlo do policijske intervencije.

Neki demonstranti su povrijeđeni tokom intervencije, a lokalni mediji javljaju da su tri osobe uhapšene.

Uz značajno prisustvo policije i jedinica za nerede, demonstracije su završene oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE