Lokalne TemeCrna HronikaPronađena veća količina droge: Uhapšen maloljetnik iz Visokog i još dvije osobe...

Pronađena veća količina droge: Uhapšen maloljetnik iz Visokog i još dvije osobe iz Sarajeva

Dana 31. listopada 2023. godine, u 08:20 sati, u mjestu Luke, došlo je do lišenja slobode tri osobe zbog izvršenja krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Osobe uhićene su kao H.K., rođen 2004. godine iz Sarajeva, H.A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, i maloljetno lice H.K., rođeno 2006. godine iz Visokog.

Prema informacijama koje su dostupne, policijski službenici Policijske stanice Visoko izvršili su pregled putničkog motornog vozila marke “Peugeot,” u kojem su se nalazile navedene osobe. Tijekom pregleda, pronađena su dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, bruto težine 14,30 grama, dva upakovana sadržaja zeljaste materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, bruto težine 12,90 grama, jedan upakovan sadržaj tableta žute boje, bruto težine 19,70 grama i digitalna vaga.

Navedeni predmeti su oduzeti od strane policijskih službenika, a osobe H.K. i H.A. su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje. Maloljetno lice H.K. je usmeno pozvano u Policijsku stanicu Visoko, nakon čega je nad istim provedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE