Pronađena utopljenica, moguće da je žena iz Visokog

Kod Vranduka u rijeci Bosni pronađena utopljenica

Mješoviti tim pripadnika Jedinice za posebne namjene MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas je oko 11.15 sati u rijeci Bosni, na lokalitetu Vjetrenice kod Nemile, pronašla za sada neidentificirano tijelo jedne ženske osobe.

Prema informaciji iz Odjela za javnost policije, tijelo su u vodi otkrili i izvukli na obalu pripadnici ronilačke ekipe, koje su pretraživala ovo područje na rijeci Bosni u vezi s nestankom mladića Amara Kozlića, nestalog nakon saobraćajne nesreće u kanjonu Lašve i za kojim se traga od 6. februara.

Nakon pronalaska utopljenice na mjesto je pristigla dežurna ekipa kriminalističke policije PU I Zenica koja je uz nadzor dežurnog kantonalnog tužioca Seada Kože obavila uviđajne i dio istražnih radnji.

Prema nalogu dežurnog kantonalnog tužioca tijelo utopljenice je odmah prebačeno u prosekturu Kantonalne bolnice u Zenici, gdje će u toku dana biti obavljena obdukcija i izvršena identifikacija pronađene osobe.

U ovom slučaju moguće da se radi o ženskoj osobi s područja Visokog, za koju se zna da je nestala prije dva mjeseca, ali će se ovakva pretpostavka moći potvrditi tek nakon identifikacije utopljenice od strane porodice.

-Tim jedinice za aktivnosti u vodi temeljito radi svoj posao i naši timovi će nastaviti potragu za nestalim mladićem Amarom Kozlićem – kazao je za Fenu komandir Specijalne policijske jedinica MUP-a ZDK, Senaid Hasić.

Istražne radnje vezane za pronalazak utopljenice su u toku.

(FENA)

Vezana vijest:

OŠ CZ Visoko: Potraga za nestalom Nađom Trako