NaslovnicaZanimljivostiPronađen sigu...

Pronađen sigurnosni propust na WhatsApp aplikaciji: Budite oprezni!

Sigurnosni propust mogao bi utjecati na preko 200 miliona korisnika web aplikacije WhatsApp, te bi vrlo lako mogli ostati bez svojih računara i važnih podataka.

Web interface koji ljudima omogućuje da putem računara šalju i primaju poruke ima novi sigurnosni problem koji hakerima dopušta da njihovi računari preuzmu putem telefonskog broja i običnih poruka.

Svi bi oni mogli biti potencijalno ranjivi na napade hakera koji im samo trebaju poslati poruku sumnjivog, ali na prvi pogled, bezopasnog sadržaja.

Ako otvorite neku od datoteka, hakeri mogu pokrenuti maliciozan program koji im omogućuje preuzmanje kontrole nad računarom te promatranje svega što korisnik radi, kao i korištenje računara za daljnje širenje virusa. WhatsApp je objavio da je svjestan ovog problema i da je lansirao nadogradnju koja bi problem trebala riješiti u najkraćem mogućem roku.

Kako biste se “osigurali” provjerite imate li nadograđenu verziju ove aplikacije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.