NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Promov...

(FOTO) Promovisana knjiga “Genocidna namjera Bratunac 1992.” autora Ramiza Salkića

U četvrtak je u Kulturnom centru Altindag u Visokom upriličena promocija knjige autora Ramiza Salkića pod nazivom “Genocidna namjera Bratunac 1992.”. Promocija je održana u organizaciji Centra za kulturu, sport i informisanje Visoko i Grada Visoko, a u sklopu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici. Promotori knjige bili su Avdo Huseinović i Almasa Hadžić, dok se prisutnim posjetiocima obratio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

“Ovom knjigom želim ohrabriti Bošnjake Hranče, Bratunca, ali i cijelog ovog prostora, koji se nepravedno zove samo po jednom narodu, da istraju u borbi, koju vode časno i ustrajno. Da nikada ne odustanu od svojih ognjišta. Naš povratak je naša borba za istinu, za pravdu i za domovinu Bosnu i Hercegovinu. O nama najbolje govori naš miran povratak i želja da živimo na svojim ognjištima. Iako je nad nama počinjen genocid, mi smo spremni da živimo u miru sa komšijama. Koliko smo zreo narod pokazuje činjenica da nismo uzimali pravdu u svoje ruke, već smo taj posao prepustili institucijama države Bosne i Hercegovine, od koje očekujemo da procesuira i kazni počinioce zločina. Moja želja je da Bošnjaci Hranče, Bratunca i cijele Bosne i Hercegovine, iz ove knjige izvuku važne pouke i da budu još ustrajniji i odlučniji u našoj borbi za svoje ognjište, svoja prava i slobode. Naši cilj je slobodna Bosna i Hercegovina, zemlja jednakih mogućnosti za sve njene građane. Naši ciljevi nisu usmjereni ni protiv bosanskih Srba, niti protiv bosanskih Hrvata”, ovom knjigom poručuje njen autor.

Fotografije sa promocije možete pogledati klikom na link OVDJE.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.