Promovisana knjiga Denisa Bećirovića “Država BiH u fokusu” u Visokom

U Gradskom kinu u Visokom večeras je održana promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, autora prof. dr. Denisa Bećirovića.

– Večeras iz grada gdje se stoljećima kovala bosanskohercegovačka državnost treba da pošaljemo poruku cijeloj BiH. Poručujemo svima u ovoj zemlji, ni jedan pojedinac, ni jedna grupa i ni jedna stranka nije preča od naše majke države BiH  – istaknuo je Bećirović.

Prema ocjeni promotora, djelo Denisa Bećirovića tretira izuzetno važan period u historiji Bosne i Hercegovine uopće, a posebno Islamske zajednice. Njena geneza u vrijeme avnojevske Jugoslavije temeljito je istražen, studiozno proučen i adekvatno predstavljen fenomen. Istaknuto je da su u knjizi obrađene, za Islamsku zajednicu vrlo važne činjenice koje će, na ovaj način, biti otete zaboravu.

Promotori knjige Država Bosna i Hercegovina u fokusu su bili: Akademik prof. dr. Mirko PejanovićSaša MagazinovićNerkez ArifhodžićHadžem Hajdarević, doc. dr. Goran Behmen, doc. dr. Benjamina Londrc.

Autor knjige poručio je u svom obraćanju da će se on uvijek, još glasnije i oštrije, suprotstavljati zagovaračima podjele i cijepanja Bosne i Hercegovine.

FOTO: Promovisana knjiga Denisa Bećirovića “Država BiH u fokusu”

visoko.ba