NaslovnicaZDKPromovisan ča...

Promovisan časopis Mašinstvo

Na Mašinskom fakultetu u Zenici danas je promovisano 45. izdanje stručnog časopisa ‘Mašinstvo’, koje izlazi, u izdavačkoj djelatnosti ove visoko-obrazovne ustanove, već 12. godinu.

Časopis objavljuje naučne i stručne radove i informacije od interesa za stručnu i privrednu javnost iz oblasti mašinstva i srodnih grana vezanih za područje primjene i istraživačkog rada.

‘Mašinstvo’ ima međunarodni rejting, autori tekstova, koji se objavljuju dvojezično, na domaćim i engleskom jeziku, su profesori i naučnici iz BiH i više evriopskih zemalja. 45. broj štampan je u nešto manjem tiražu u odnosu na prethodne godine i, s obzirom na tešku finansijsku situaciju, svjetlo dana ovoga puta je ugledalo 500 primjeraka.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.