Promovirana ”Knjiga vremena” autora Enesa Sijarića

1376

Fudbalski klub Sarajevo danas je u prostorijama novootvorenog Bordo fan Shopa promovirao ”Knjigu vremena” autora Enesa Sijarića.  

Knjiga predstavlja autentičan i realan povratak u 80-te i 90-te godine prošlog stoljeća u kojima je FK Sarajevo vodio bitku na domaćoj i internacionalnoj sceni, osvojivši drugu titulu prvaka Jugoslavije.

Damir Puzić, direktor marketinga i komunikacija FK Sarajevo, kazao je da je klub podržao dugogodišnji trud i veliki entuzijazam Sijarića.

–  Fudbalski klub Sarajevo je izdavač djela. Čini nas sretnim što ćemo na ovaj način biti u prilici ostaviti svim novim “bordo” naraštajima pravo na poznavanje naše dugogodišnje tradicije i istorije – kazao je Puzić.

Autor Enes Sijarić kazao je da je knjiga dobar, koristan i precizan podsjetnik na sportske susrete FK Sarajeva, ali i  KK Bosne s drugim timovima tog vremena.

– U knjizi je na 650 strana objavljeno oko 1.400  autentičnih fotografija, koje omogućavaju čitaocu da formira svoje mišljenje vezano za klubove, sportiste i navijače tog vremena. FK Sarajevo kao klub će ovom knjigom i još nekim projektima u budućnosti podići arhivski materijal na znatno viši nivo od dosadašnjeg. Također, izdavanjem ovog djela čini i pionirski korak na polju izdavaštva – kazao je Sijarić.

U širem smislu u knjizi je obuhvaćen period od 15 godina. U uvodnom dijelu knjige je, na oko 60 strana, u fokusu 16 utakmica iz perioda od 1980. do 1985. godine, odnosno arhivski materijal koji se odnosi na domaće i gostujuće utakmice FK Sarajevo s evropskim klubovima Corvinul, Slavia, Hamburg i Anderlecht.

U “Knjizi vremena” u užem smislu hronološki su objavljene sve takmičarske utakmica FK Sarajeva s drugim klubovima od 1987. do 1992. godine. U tom periodu u knjigu je uvršteno sto i pedeset prvenstvenih, petnaest utakmica Kupa SFRJ i četiri prijateljske memorijalne utakmice FK Sarajeva.

Košarkaški klub Bosna je također uvršten u hronologiju, kroz dvadeset i devet utakmica u istom  periodu.

“Knjiga vremena”  može se kupiti u Bordo fan Shopovima. Cijena knjige za članove FK Sarajevo iznosit će 140 KM, a za one koji to nisu 190 KM.

Komentari

komentara